Založ si blog

Vymeňte národ!

Vypočula som si rozhovor na youtubovom kanáli Tomáša Lukavca “Zákony bohatství” s Milanom Markovičom. A pán Markovič tam v jednej chvíli (57:04 – 57:43) položil otázku, čo chcú vlastne tí, ktorí sa nedokážu zmieriť s tým, že ľudia si vo voľbách na Slovensku, nepochybne demokratických, vybrali tak, ako si vybrali. Ako by to chceli zmeniť? Doviezli by sem päť miliónov nových voličov z Taiwanu?

Tak mi napadlo, že tá podpora imigrácie do EU zo vzdialených a kultúrne nekompatibilných častí sveta, z iných kultúr, môže mať aj tento dôvod: výmenu národa! Lebo národ je historicky vzniknutá skupina, ktorá sa postupne sformovala na určitom teritóriu a ktorá je spojená spoločnou kultúrou, to znamená predovšetkým jazykom, hodnotami (teda tým, čomu pripisuje význam a čo si váži ako cieľ, zmysel bytia a k čomu smerujú jej aktivity), normami, odrážajúcimi tieto hodnoty, tradičnými zvykmi, obyčajmi, rituálmi, ktorými sa posilňuje pocit spolupatričnosti a udržiavajú sa spoločné hodnoty a blízke vzťahy. Aj tí najindividualistickejší ľudia spomedzi nás, či si to priznávajú, alebo nie, majú potrebu k niekomu patriť, majú potrebu zdieľať s niekým svoje pocity, myšlienky, radosti aj smútky. S niekým, kto je schopný porozumieť ich jazyku a ich reči. A to Taiwanec asi nebude.

Je taká pravda, že ak sa v nejakej spoločnosti vyskytuje príliš veľa od seba vzdialených subkultúr a nedajbože kontrakultúr, pomaly ale iste smeruje tá spoločnosť k rozpadu. Niekto môže namietať, ale veď čo sú to Slováci? Sú to vôbec Slovania? Veď tu bolo po Skýtoch a keltských oppidách germánske Vanniovo kráľovstvo, Avari plodili deti so ženami podrobených Slovanov, krížili sa s nami kočovné kmene, čo sem vtrhli s Maďarmi, hranice Uhorska na našom území strážili Pečenehovia, usadili sa tu Kumáni, svoje gény nám zanechali Turci aj Cigáni, nemeckí, rumunskí a bohvieakí ešte kolonisti …Tak aký slovanský národ?

Lenže, vážení kozmopoliti, taký národ nie je biologický jav a jeho kultúra nevznikla zo dňa na deň. Odráža sa v nej dlhá historická skúsenosť, a si vybrala: toto je tu pre nás dobré, a toto nie! Skús naraz bez rozmyslu zmiešať ingrediencie, čo ti len tak prídu pod ruku a ochutnaj, či sa nepozvraciaš. A možno z nich aj mimovoľne vyrobíš výbušnú zmes! Takže je jedno, či mám tmavú pleť a šikmé oči, alebo som modrooká svetlovláska, nezáleží na mojej krvnej skupine a DNA: som Slovenka. A dokonca by som sa mohla od toho pred Britom či Nemcom hanblivo dištancovať a vydávať sa za akéhosi Európana, ktorý – zatiaľ – ako jednotný národ neexistuje. Aj tak budem Slovenka a budem to so zahanbením (?) zisťovať zo svojich podvedomých reakcií, vo svojich potlačovaných pocitoch, mimovoľných myšlienkach. Inak to nepôjde. Strom zotnú, ale zo zlomeného kmeňa ako na potvoru vyženú mládniky a z koreňov výhonly. Ach, Hviezdoslav! Kto by tomu dnes rozumel?

Národ či vlasť a nedajbože vlastenectvo sú dnes neslušné slová! Len fašisti sa nimi – vraj – radi oháňajú. Je to ich poznávací znak. Ešte tak “domovina”. To je také neutrálnejšie. Tým nič nepokazím – každý musí mať niekde domov, niekde býva, a nie je to jeho vina, že akurát medzi tými hlúpymi Slovákmi, čo by ani volebné právo mať nemali.

Tak im tu navozme do tých plánovaných zbrojoviek v Snine, Bardejove či kde všade Ukrajincov. Nech si vyrábajú náboje na zabíjanie v bratovražednej vojne. A do baterkární na Žitný ostrov nejakých tých malých šťúplych Aziatov trebárs z Bangladéša alebo Srí Lanky. Tí aj menej zjedia. A čo tak doplniť vymierajúcu populáciu mnohodetnými obyvateľmi Blízkeho východu, Strednej Ázie alebo Indie, A kam rozmiestniť afrických migrantov v husto osídlených oblastiach Európy? No predsa na riedko osídlené Slovensko! Slovákom môže len prospieť, keď bude tá ich skostnatená zatuchnutá spoločnosť sto rokov za opicami obohatená o nové kultúrne podnety. Je čas na pokrokové zmeny. Hlavne na zmeny voličského elektorátu progresívnych síl. Preto, súdruhovia,. vymeňme voličov!

Že konšpirácia? A či ti ja viem?

Kamerové systémy v školách?

07.10.2024

Keď som bola malá, môj otec zástupcoval a učil na jednej strednej škole. Chodievala som tam s ním a spomínam si na tú skvelú atmosféru a na doslova rodinné vzťahy medzi zamestnancami. Viacerí jeho kolegovia pochádzali z východu, vrátane riaditeľa a jeho manželky, ktorí tak ako aj školníčka a hospodárka, veľmi milá pani, bývali v škole. Viacerí vyštudovali rovnakú [...]

Prípad Hellebrandt

05.10.2024

Spomínate si ešte na bývalého poslanca NR SR za PS Hellebrandta? To je ten, čo raz omdlel počas tlačovky a neskôr okolo neho vypukla tá aféra s neohlásením HIV pozitivity pri lekárskom vyšetrení. Dnes som náhodou natrafila na “podcast” (fuj, ako tie slová parazitujúce na našom jazyku neznášam!) Denníka N, kde sa spovedal takej celkom príjemnej blondínke. Nikdy [...]

O jednobunkových voličoch, plochozemcoch, dezolátoch, ficiliánoch a jednom progresívnom (nad)slušnočloveku s vysokým intelektom

04.10.2024

Prepáčte mi tento dlhý titulok, ale chcela som ním vystihnúť mentalitu, ktorou sa vyznačuje značná časť predovšetkým voličov Progresívneho Slovenska a účastníkov ich protestných zhromaždení. Jeden taký komentoval môj včerajší blogpost a inšpiroval ma tým k tomuto dnešnému. Volila som Smer, a to napriek tomu, že som mala a mám voči nim výhrady ako voči strane, [...]

Michal Šimečka

Šimečka víta prvú Pellegriniho kritiku vlády, vyzýva ho však na konkrétne kroky

07.10.2024 15:37

Pellegrini sa zastal Dolinkovej, ktorá ohlásila demisiu, a zároveň povedal, že to mala byť iná ministerka, ktorá mala vo vláde skončiť.

danko andrej

Národniari kritizovali útok prezidenta na ministerku kultúry a spochybnili jeho nadstraníckosť

07.10.2024 15:29

SNS kritizuje Pellegriniho pre jeho údajne stranícku pozíciu, nakoľko sa správa, ako keby bol ďalej predsedom Hlasu.

piťo

Odsúdenému šéfovi piťovcov súd povolil obnovu konania vo veci prepadnutia majetku

07.10.2024 15:23

Rozhodnutie súdu nie je právoplatné, prokurátor aj obhajca odsúdeného podali sťažnosť, o ktorej rozhodne Najvyšší súd SR.

SR vláda 46. zasadnutie BAX

Taraba zasahuje: Zrušil rozhodnutie EIA o prevádzke spaľovne v Šali, ktorú povolil Budaj

07.10.2024 15:16, aktualizované: 15:35

Posúdenie zámeru vybudovať Centrum cirkulárnej ekonomiky Šaľa sa tak vráti na nové prejednanie a rozhodnutie.

naokraj

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 13
Celková čítanosť: 15756x
Priemerná čítanosť článkov: 1212x

Autor blogu

Kategórie