Ako reflektovať vojnu na Ukrajine a globálne vzdelávať žiakov

MOTTO:

Žiakom poskytujte pravdivé informácie primerané ich veku. Oboznámte ich s oficiálnym postojom Slovenskej republiky a medzinárodného spoločenstva k útoku Ruskej federácie na Ukrajinu, ktoré sa zhodujú v tom, že Rusko je agresorom a Ukrajina sa bráni pred útokom. Bolo porušené medzinárodné právo. Vojna je zlo, ktoré treba jednoznačne odsúdiť. Vyvarujte sa alternatívnym interpretáciám udalostí.

https://www.statpedu.sk/files/sk/vyskum/vzdelavanie-deti-cudzincov/metodicke-odporucanie_ako-reflektovat-vo-vyucbe-vojnu-ukrajine.pdf

Hrabem sa trochu na internete v rôznych materiáloch Ministerstva školstva, výskumu a mládeže SR , lebo ma zaujíma, kam sme sa to až dostali v zavádzaní „moderných ideológií“ do školstva!

Inšpirovala ma nedávna relácia o stave nášho výchovno-vzdelávacieho systému, kde bola hosťom (hosťka mi stále nejde od huby) Mgr. Oľga Nachtmannová, PhD. Nebudem tu obšírne rozjímať o tom všetkom, čo v tejto relácii v tu nemenovanom alternatívnom rádiu bolo povedané, ale so všetkým, čo v nej hovorili pani Nachtmannová a aj volajúci poslucháči, prevažne poslucháčky s pedagogickým vzdelaním a praxou, stopercentne súhlasím! Odporúčam aj všetkým tunajším bohyniam pomsty, kopajúcim za spoločenské zmeny v duchu vzdelávacích inovačných programov, ktoré školám vnucujú progresivistické politické mimovládky! Prípadným čitateľom tohto blogpostu (vrátane obsmŕdačov, však maguso1975:-)) tiež odporúčam nazrieť sem a ak ešte je čím, zamyslieť sa, co tím asi chtěl básník říci! Azda nie to, že poslaním nášho školstva je vyrobiť z ľudí Ludvíkov.

A prečo som začala Ukrajinou? Lebo je to typický príklad toho, ako demagógovia vnucujú zase len ten jeden správny názor, jedinú večnú pravdu a ako je školstvo opäť raz nástrojom na šírenie totalitnej ideológie a politickej propagandy. Keby učiteľ aj vedel a chcel vysvetliť žiakom, čo predchádzalo tej vojne, zhora mu nariaďujú, čo je v motte tohto článku. Tlmočiť oficiálny názor SR a medzinárodného spoločenstva, teda EU a NATO, ktorých sme poslušnými nohsledmi.

Chce se mi blít, velebnosti!

Lívia Pavlíková, ideš!

19.10.2024

Ak ma niečo dokáže zdvihnúť zo stoličky, je to určite snaha zapchať ústa ľuďom s nehodiacim sa názorom, protirečiacim názorovej agende pretláčanej tými, čo si chcú uzurpovať právo na hlásanie jedinej, večnej a nevyvrátiteľnej pravdy! A to sú v súčasnosti tí progresívni myslitelia, ktorí nám tu opäť raz chcú zaviesť vládnucu ideológiu a cenzurovať a trestať [...]

Verím v spravodlivosť?

17.10.2024

Na štíte jednej z mála historických budov zachovaných v našom mestečku, postavenej v dobe jeho najväčšej hospodárskej prosperity, je obraz bohyne spravodlivosti Justície či Themis. V tej peknej klasicistickej budove býval aj okresný súd, takže preto. V časoch búrania barokových kaplniek, obydlí Rómov v znárodnených kaštieľoch a skladov nábytku v opustených synagógach [...]

Babie leto

12.10.2024

Urobila som si samoodpočet plynu v odporúčanej aplikácii (dúfam, že konečne úspešne), a pri tej príležitosti som sa zamyslela nad tým, ako asi zvládajú tento vek digitalizácie tí starší ľudia, ktorí s počítačmi vo svojich zamestnaniach veľmi do styku neprišli a ani dnes ich riadne alebo ani vôbec používať nevedia. A uprednostňujú tlačidlový mobil, dôchodok a [...]

SR NRSR 19.schôdza 15.deň konsolidácia BAX

Hrabko: Správa SIS k atentátu je ako Columbova žena. Dolinková je prvá obeť konsolidácie

19.10.2024 07:11

Avizovaná správa SIS o atentáte na premiéra vzbudila veľké emócie ešte predtým, ako vôbec uzrela svetlo sveta, hovoríl publicista Juraj Hrabko.

vojna na Ukrajine, Kursk

ONLINE: Poľský minister: Ukrajinci sú statoční, ale vojnou vyčerpaní. Plán víťazstva nezmení okamžite realitu

19.10.2024 07:00

Ukrajinci žijúci v Poľsku zatiaľ neprejavujú príliš veľký záujem o plánovanú dobrovoľnícku brigádu, hovorí poľský minister obrany.

Kamil Šaško, minister zdravotníctva

Dohoda „o nás bez nás“: Šaško síce našiel zvyšné milióny, no lekárom platy klesnú. Hrozba výpovedí trvá

19.10.2024 07:00

Spokojní sú zatiaľ len záchranári, lekári a sestry hovoria o porušení dohody a je im ľúto, že vláda zdravotníkov rozdeľuje.

kombifoto s girkinom

Putinov väzeň, ktorý podporuje inváziu, tvrdí, že Rusom sa nedarí v boji proti Ukrajincom tak, ako si predstavovali

19.10.2024 06:00

Rusko používa armádu tak, ako keby jej zdroje boli nekonečné, a na fronte sa očakávania Moskvy nesplnili. Tvrdí to bývalý veliteľ separatistov v Donbase.

naokraj

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 20
Celková čítanosť: 23577x
Priemerná čítanosť článkov: 1179x

Autor blogu

Kategórie